-
Kategorie
- Bakalie
- Cukier, Melasa, Słodziki
- Dla dzieci i niemowląt
- Dodatki do żywności
- Dżemy, powidła, konfitury
- Herbaty
- Kakao
- Kasze, Ryże, Makarony
- Kawy
- Kisiele i budynie bezglutenowe
- Kosmetyki naturalne
- Kuchnia azjatycka
- Mąki
- Miody i produkty pszczele
- Mleko BIO, deserki
- Octy
- Oleje i Oliwy
- Oliwki
- Płatki, Musli
- Produkty bezglutenowe
- Produkty dla diabetyków
- Przekąski
- Przetwory warzywne i owocowe
- Przetwory rybne
- Przyprawy
- Rośliny strączkowe
- Soki, Syropy i Napoje roślinne
- Superfoods
- Suplementy
- Zdrowe słodycze
- Ziarna
- Zioła
- Zupy i dania gotowe
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt



Migdały płatki 1kg
Migdały płatki 1kg
- ORLEN Paczka 13,99 zł
- Paczkomaty InPost 14,99 zł
- Kurier Inpost 21,00 zł
- Kurier DPD 22,00 zł
Migdały - orzechy migdałowca zwyczajnego, generalnie występują dwa rodzaje migdałów : migdały słodkie spożywcze najbardziej popularne oraz migdały gorzkie, które są trujące ale nie do końca bezużyteczne. Migdały gorzkie zawierają amigdalinę i wydzielają kwas pruski, który jest trujący niemniej jednak z gorzkich migdałów produkuje się olejki kosmetyczne oraz likiery alkoholowe, po odpowiednim przetworzeniu związki trujące są całkowicie eliminowane lub znacznie obniża się ich zawartość. Migdały słodkie, najbardziej popularne używane szeroko w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz w lecznictwie.
Jak produkowane są płatki z migdałów?
Płatki migdałowe produkowane są z obranych ( blanszowanych) migdałów. Największym producentem europejskim płatków migdałowych jest Hiszpania oraz Włochy, większość migdałów trafia do tych krajów z USA, migdały są myte czyszczone i obierane ze skórki następnie orzechy migdała zostają pocięte w plasterki ( płatki). Produkowane są różne grubości płatków migdałowych od 0,25mm poprzez najbardziej popularne 0,5mm aż do 0,7mm i 1,2mm.
Do czego wykorzystać płatki migdałowe?
Płatki migdałowe wykorzystujemy najczęściej w nieprzetworzonej formie jako dekoracja do ciast, placków i tortów. Z płatków Migdałowych produkuje się również marcepan, słodka masa cukiernicza zrobiona głównie z cukru i migdałów. Wykorzystywany głównie jak plastelina do ozdabiania, wykonywania ozdób i figurek w wypiekach i dekoracjach cukierniczych. Płatki migdałowe mogą służyć również do produkcji mleka migdałowego, są też świetnym surowcem do wyciskania olejku migdałowego.
Dane producenta
Żaneta Wenda "ProWend.com"
Zawadka, ul. Pszczelarzy 11
34-100 Wadowice
Poland
sklep@swojskapiwniczka.pl
-
Polecamy
-
Produkty podobne